HPV Testinin Pozitif Olması Kanser Habercisi mi?


Hpv Virüsü


HPV virüsünün pozitif olması kişinin kanser olduğu anlamına gelmez. Bu HPV Enfeksiyonunun size bulaştığını gösterir. Kişinin bağışıklık sistemi güçlü ise bu Enfeksiyon 12 ile 18 ay içinde vücuttan kaldırılır. Yüksek risk taşıtan kondilom tipleri ile enfekte olduysanız bu sizin kanser öncesi bir dönem içinde olduğunuzu gösterir. Yüksek risk kondilomlar çoğalır ve vücudun diğer bölgelerine de yayılır. Hpv virüsü tedavisi tedavi edilmezse erkeklerde anüs kanseri kadınlarda rahim ağzı kanserine yol açar. Kanserin belirtisi vermesi ortalama 10-15 yıl  kadar bir süreç alır. Tarama ve koruma programı ile kişinin bu kanserden korunması mümkün.

Genetik Siğil- Kondilumların Tedavisi Nasıl? Yapılır?

Genital bölgede siğillerin ilaç ya da iğne tedavisi bulunmamaktadır. Hpv virüsü tedavisi kadın nasıl yapılır? Lokal anestezi altında genital siğillerin durumuna göre: Elektrokoter,Kriyoterapi ve lazer gibi yöntemlerle genetik siğiller tek seansta tedavi edilir. Bunların dışında Kondilom tedavisi kerem genital siğil ilacıdır. Orta ve büyük siğillerde etkili değildir. Sadece sürüldüğü bölgede etki eder. Tene temas durumunda yanma alerji gibi bazı yan etkileri olabilir. Doktorunuzun bilgisi altına yapılması önerilir.

Kondilum Tedavi Sonrasında Cinsel ilişki Nasıl Olmalıdır?

Kişinin genetik bölgesinde lezyon oluşturan Kondilomları tümüyle tedavi eden bir yöntem yoktur. Siğilin boyutu ve durumuna göre bir tedavi seçeneği uygulanır. Siğiller ortalama % 40 gibi bir oranda tekrarlanabilir. HPV tedavisi ile genital bölgedeki lezyonların yok edilmesi hastalığın bulaşma riskini azaltır. Eşlerden birinde HPV virüs tespit edilirse kondilom tedavisi sonrası cinsel ilişki temasla hastalığın nüksetmesine neden olacaktır. Cinsel ilişki sırasında genetik organların birbiri ile temas etmesi yani birbirine sürtmesi tedaviyi olumsuz yönde etkileyebilir.

Kaynak : http://blog.milliyet.com.tr/hpv-ile-mucadele/Blog/?BlogNo=613385

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genital Siğillerin Nedenleri ve Tedavileri

Penis Sorunları Nedir?