Hpv Virüs Belirtileri

Hpv Virüs Belirtileri nelerdir



Hpv Virus Papilloma virüsü bir enfeksiyon nedenidir ve bu nedenle insanlarda kanser oluşumuna neden olur. HPV virüsü cinsel temasla ulaşır. Ya da oral seks esnasında Kişiden kişiye bulaşabilir. 

Genellikle belirti vermediği için HPV olduğunu fark etmeden bunu Partnerine bulaştırır. Baş boyun bölgesinde oluşan lezyonlarda Hpv Virüsü belirtileri hemen ortaya çıkmayabilir ve Partnerinize bulaşabilir. Dil, boğaz ağız içi, ses tellerinde oluşan papillomları daha çabuk belirti verebilir. 

Papilloma virüsü tipleri klinik olarak da üç alt sınıfa ayrılmaktadır. Bunlar; kanser açısından yüksek riskli HPV’ler (26,53 ve 66) ve yüksek riskli HPV ler (16 başta olmak üzere 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 56, 58, 59, 68, 73 ve 82) olarak gruplandırılmaktadırlar. (6, 11, 40, 42, 43, 44, 54, 55 ve 62), 6,7 düşük riskli Hpv nelerdir. 

Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda en güvenilir yol cinsel birleşmeden kaçınmak ya da virüs taşımadığı bilinen bir cinsel eşle tek eşli bir birliktelik sürdürmektir.
• HPV virüsünün en önemli özellikleri genital bölgede çıkan karnabahar görünümündeki siğillerdir.


• HPV ile enfeksiyonu bulaş olmuş kişilerin birçoğunda hastalıkla alâkalı belirtiler veya sağlık sorunları gözlenmez.

• Ender olarak bu HPV tipleri ağız içerisinde siğil oluşumuna bağlı olarak gelişen ve Tekrarlayan (RRP) olarak adlandırılan prevantoryum tablosuna yol açabilir.


HPV yüksek riskli tipleri ise, vücutta dokusal değişikliklere yol açarak zamanla vajina, serviks vulva, penis, anüs ile baş boyun bölgesinde kansere neden olabilir.
• Genital siğiller oluşmasına neden olan HPV tipleri, kanser polip oluşumuna  neden olan HPV tiplerinden farklıdır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HPV Testinin Pozitif Olması Kanser Habercisi mi?

Genital Siğillerin Nedenleri ve Tedavileri

Penis Sorunları Nedir?